VDU Botanikos sodas

02
rugpjūčio

Pasimatuok eigulio kepurę VDU Botanikos sode!

Nuotaikingasis miškininkas Raimundas Ereminas VDU Botanikos sode Kaune surengs tikras ekspedicijas:

  • Medžių tyrinėjimai
  • Paukščių stebėjimai
  • Pėdsekystės menas
  • Įtraukiančios miškininkų istorijos
  • Ir dar daug daug nekasdieniškos veiklos ir mažam, ir dideliam, bet smagiausia – drauge.

 

Neeilinių iššūkių pasimatuoti eigulio kepurę datos:

Liepos 5, 12, 26 d.

Rugpjūčio 2, 9 d.

Pradžia 15.30 val. Trukmė – 1.5 val. Kaina – įėjimo į VDU Botanikos sodą bilietas + 5 Eur asmeniui. Vaikams iki 3 m – nemokamai. Būtina registracija: 8 622 93088

„Žinokite, parkuose galima surasti nepaprastų augalų. Labai nepaprastų. Yra spygliuotis medis su lapais!!! Jis toks senas, jo giminės taip seniai auga žemėje, kad net dinozaurai į jį kasė sprandus! Čarlzas Darvinas jį vadino gyva iškasena. Tai – ginkmedis. Svarbu žinoti ir lotyniškai – ginko biloba. Jis gali išgyventi 1000 metų! Parke juos radau net dviejose vietose. Pirmas aiškiai pažymėtas, jame supasi voverė, antrą sunku surasti. Aš Jums jį parodysiu.

Čia daug paukščių. Įvairiausių. Nuo aiškiai atskiriamų liepsnelių, raudonuodegių, kikilių, žaliukių, iki tų paprastų nepaprastomis giesmėmis prabylančių pilkų paukštelių – devynbalsių, pečialindų, žiogeIių ir kitų man ne taip gerai žinomų. Et, malonu vis ką naujo rasti, išmokti. Kuprinėje žiūronai ir senas geras paukščių pažinimo vadovas. Geriausia prie paukščio prieiti tyliai ir jį pamatyti plika akimi. Reikia slinkti tyliai, kaip lapėms.

Kad pažintume mišką, gamtą būtina žinoti įprasčiausius Lietuvos floros sumedėjusius augalus. Parke ieškosime juodalksnio, beržo, uosio, gluosnio, gudobelės. Bus egzaminas. Būsi kietesnis už dvyliktoką! Pamokysiu, kaip paprastai pasigaminti originalią dovaną.

Taip, aš planuoju nuotykį sename parke. Kas bus, kaip bus, visko ir pats nežinau. Gal lysim į urvus? Gal bus vilko dantų tatuiruotė? Reikia susitikti. Kviečiu susitikti. Pasimatuok eigulio kepurę!“, – sakė miškininkas Raimundas.

 

Įvykių kalendorius