VDU Botanikos sodas

16
liepos

„Kvapų nakties“ PROGRAMA

Liepos 19–20 d. Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sodas (Ž. E. Žilibero g. 6, Kaunas) kvies išskirtinei pažinčiai su kvepiančiu, nepažintų formų, skonių ir savybių augalų pasauliu. Renginyje „Kvapų naktis“ duris vers grožio, amatų, skonių, kvapų, kūrėjų kiemelis su daugybe programų ir edukacijų, išskirtinės magiškos fotosesijų vietos, lankytojus burs aukšto meninio lygio atlikėjų koncertai, edukacijos, įspūdingos fotoklajonės su fotografu Mariumi Čepuliu.

LIEPOS 20 D.

LIETUVOS ZOOLOGIJOS SODO PROGRAMA: galimybė kvapų pagalba pažinti gyvūnus!
UAB „KVAPŲ NAMAI“ prisistatymas.
„EGLĖS SANATORIJA“: aromaterapijos procedūros ir vaistažolių arbatos.
„KVAPŲ MISTERIJA“: estetika, terapija, energetika (E. Jonaitytė, kvapų istorijų kūrėja).
„ŽALI, ŽALI“: valgomųjų daigelių degustacija, edukacinės programos.
„JURART‘S“ FOTOSESIJA „VASARVIDŽIO SAPNAS“ (būtina registracija tel. +370 698 26610).
„KŪRYBOS PODIUMAS“: dizainerių darbai, papuošalų gaminimo dirbtuvės.
„MARVOS“ ŽIRGYNAS / „RODEO CLUB“, ARKLIUKAI.
PARODOMOJI ARBORISTŲ PROGRAMA.
KAUNO MIESTO MUZIEJUS (liepos 20 d.): linksmas edukacinis žaidimas „Palapinė, kelionė ir muzika“.

Pirčių kiemelis
„Ten, kur gera“ komanda – pirties meistrai A. ir G. Bučai.
Programos trukmė – apie 20 min. Kaina 5 Eur / asm.
Turėti maudymosi kostiumėlį / skraistę ir rankšluostį.

Mugė, grožio kiemelis, amatų kiemelis, skonių kiemelis, kvapų kiemelis, kūrėjų kiemelis su daugybe programų ir edukacijų.

12.00 Pažįstamos ir dar nepažintos levandos: rūšių įvairovė,
savybės ir naudojimo galimybės (aromaterapeutė V. Markaitytė, UAB „Kvapų namai“).
13.00 Tapk floristu. Gėlių komponavimo ir derinimo edukacinės programos (UAB „Petrašiūnų darbo rinkos mokymo centras“).
14.00 Mitai ir klaidos vaistažolių kasdienybėje („Žolinčių akademijos“ viceprezidentas M. Lasinskas).
15.00 Sveika kūno sudėtis – būdas išvengti ligų (dr. A. Mockienė, VDU).
16.00 Kvepiančios nakties rebefingas (rebeferė S. Šadauskienė).
16.00 Orų ir klimato įtaka žmonių sveikatai. Kas mūsų laukia? (geografė, meteorologė dr. A. Galvonaitė).
17.00 Prieskoninės žolelės, jų vartojimas bei ruošimo būdai (prieskonių augintoja ir gamintoja L. Garšvaitė).
18.00 Kvepiančios nakties rebefingas (rebeferė S. Šadauskienė).
18.00 Kvapioji egzotika oranžerijoje (E. Braun, VDU BS).
18.30 Poezijos skaitymai (N. Daniulaitienė, I. Sekevičienė, P. Venta Kuprys).
 
19.00 KELIONĖ APLINK PASAULĮ SU EVELINA SAŠENKO. VOKALAS – EVELINA SAŠENKO, FORTEPIJONAS – PAULIUS ZDANAVIČIUS, AKORDEONAS – NERIJUS BAKULA, MUŠAMIEJI – MARTYNAS LUKOŠEVIČIUS.

 

Renginys – mokamas. Bilietus galima įsigyti VDU Botanikos sodo kasoje ir bilietai.lt

Kitos aktualijos

2020 09 25
Biotechnologijai skirta tarptautinė doktorantų mokykla
Rugsėjo 22–26 d. Vytauto Didžiojo universiteto Gamtos mokslų fakultete vykdoma tarptautinio Europos socialinio fondo projekto „Tarptautinės tarpdisciplininės biomedicinos ir farmacijos mokslų doktorantūros studijos Baltstogės medicinos universitete“ dalis – tarptautinė doktorantų mokykla „Biotechnologija medicinoje ir farmacijoje“.  Šioje mokykloje paskaitas skaitė ...
Plačiau
2020 09 23
Kviečia pasinaudoti kultūros paso galimybėmis
Puiki naujiena iš VDU Botanikos sodo Kaune – nuo šiol esame KULTŪROS PASO paslaugų tiekėjai! Kviečiame visos Lietuvos mokyklas pasinaudoti šia galimybe – atvykti į edukacijas „Augmenija – šalių kultūros atspindys“. Programa skirta 1–10 klasių moksleiviams. Edukacijos metu mokiniai ...
Plačiau
2020 09 21
Kaštainis ir kaštonas – ne giminės
Paprastąjį kaštoną (Aesculus hippocastanum) pažįsta bene kiekvienas, tačiau jo sėklos dažnai maišomos su valgomojo kaštainio (Castanea sativa) vaisiais. Vieni jų yra valgomi ir maistingi, kiti tinka floristikoje bei gamina cheminį junginį, kuris švyti ultravioletinėje šviesoje. Apie šių augalų skirtumus, ...
Plačiau
2020 09 16
Įrodo praktiškai: apyniai Lietuvoje puikiai auga ir gali būti auginami alaus gamybai
Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode įkurtame unikaliame apynyne vyko derliaus ėmimo ceremonija. Šia švietėjiška veikla siekiama ne tik parodyti, kaip apyniai auginami ir kuo skiriasi skirtingų veislių derlius, bet ir įrodyti, kad alaus gamybai nebūtina įsigyti apynių spurgų iš ...
Plačiau