VDU Botanikos sodas

25
rugpjūčio

Rožyne skambėjo neišsiųsti meilės laiškai

VDU Botanikos sodo rožyną subtiliais meilės, romantikos ir aistros potepiais išpuošė Evelinos Sašenko ir Nerijaus Bakulos muzikinis duetas. Gausiai susirinkusiems lankytojams skambėjo nauja programa NEIŠSIŲSTI MEILĖS LAIŠKAI: Evelinos Sašenko skaitomus E. Piaf, L. van Bethoveno, M. Dietrich, V. A. Mocarto ir kitų žinomų žmonių meilės laiškų fragmentus keitė subtilūs vokalo ir akordeono garsai.

„Čia, gėlių ir kvapų oazėje, labai tinka dainuoti prancūziškas dainas. VDU Botanikos sode lankiausi ne kartą. Ir ne kartą galvojau, kad man šiame kvepiančiame rožyne patiktų koncertuoti“, – sakė E. Sašenko.

Idėja programai NEIŠSIŲSTI MEILĖS LAIŠKAI gimė perskaičius E. M. Remarko ir M. Dietrich meilės laiškus. Tuomet E. Sašenko ieškojo kitų laiškų: vyrų rašytus laiškus derino su moterų atsakymais, juos siejo su muzika. „Šiais laikais mes neberašome laiškų. Siunčiame trumpąsias žinutes, elektroninius laiškus. Juose mintis suspaudžiame. O kaip smagu rašyti laišką ranka! Aš svajoju gauti popierinį kvepiantį laišką“,– sakė E. Sašenko.

Koncertą dovanojo Kauno miesto savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“.